Single Blog

Je bent duur!

Ze had contact met mij opgenomen. En de afspraken waren ingepland.
Een paar dagen later belde ze weer. Ze wilde wat aan mij voorleggen.
Ze had namelijk wat rondgekeken en gezien dat de tarieven van diverse andere coaches veel lager waren.

Of ik kon uitleggen waarom ik zo duur was?
Ik waardeerde haar vraag en haar eerlijkheid. En was ook blij dat ze mij erover belde.

Dit is wat ik haar vertelde:
Ik denk dat mijn collega-coaches regelmatig te weinig vragen. Zeker als ze veel werkervaring hebben en mooie resultaten leveren.

Want stel je voor: een coach vraagt 75 euro per sessie. Hoeveel mensen moet zij/hij dan per dag/per week ontvangen om er van rond te komen?

En wat betekent dat als jij de de 6e klant van die dag bent? En misschien wel de 19e van die week? Hoeveel energie is er dan nog over voor jou? Hoeveel zin heeft jouw coach dan nog? Hoeveel ruimte heeft jouw coach om te ontspannen? Hoeveel ruimte heeft jouw coach om zich voor te bereiden op jouw afspraak? En na afloop nog te evalueren, vast te leggen? En zich weer voor te bereiden op de volgende? Kan jouw coach ervan rond komen? Wat doen mogelijke geldzorgen met iemand?

Ik ontvang maximaal vier mensen per dag. Vier dagen in de week. In de weekenden ben ik vrij.
Ik heb ruim de tijd tussen de sessies. Dan kan ik naar het toilet, mogelijk wat eten, mij voorbereiden op jouw komst. Ik zie uit naar jou. Want je bent mogelijk pas de derde van die dag. En na afloop kan ik alles goed vastleggen, zodat ik goed voorbereid ben op de volgende afspraak.

Ik heb op mijn vrije momenten ruimte voor opleidingen, netwerken en literatuuronderzoek. Waardoor ik jou steeds de kwaliteit kan bieden die ik vind dat jou toekomt.

Ik verdien geld, waardoor ik voor mezelf en mijn gezin kan zorgen. Mijn hypotheek en boodschappen kan betalen. Maar zeker ook mijn eigen pensioen en verzekeringen, want daar moet ik als ondernemer zelf voor zorgen.
Dat is goed geregeld. Dat geeft mij rust
Rust waardoor ik er voor jou kan zijn, als jij bij mij bent. En ik al mijn kennis, energie en plezier in die sessie kan stoppen, zodat jij heel snel het resultaat ervaart.

En als mijn tarief schuurt. Dat kan. Je mag het altijd in delen betalen, als het daardoor wel past.
En als je liever naar één van mijn collega-coaches gaat, is ook helemaal goed.
Want het allerbelangrijkste voor jou, het moet goed voelen. De klik moet er zijn. Op alle vlakken.

p.s.
Als je het nog afvraagt. Uiteindelijk heeft de dame ervoor gekozen om met mij in zee te gaan.

Rustige groet,
Wendela

Comments (0)