Single Blog

Fenomeen

Rust in mijn hoof Fenomeen

Ik kwam haar wandelend tegen, we kenden elkaar nog vroeger. En al pratend kwamen we op Rust in mijn hoofd. En ze zei; ‘Weet je dat heel veel mensen over je praten? Ik hoor via via steeds over jou.

Laatst hoorde ik een paar jongeren tegen elkaar zeggen: “Als je daar last van hebt, dan ga je toch gewoon naar Wendela. Heb ik ook gedaan. Is heel chill. Ben je er zo vanaf. Wendela, je bent gewoon een fenomeen!”

Nou, hier was ik wel even stil van. En al verder wandelend moest ik dit allemaal even laten bezinken. Een fenomeen? Ik weet het niet. Ook al ken ik het woord, ik moest toch even de letterlijke betekenis opzoeken:

‘Een fenomeen of verschijnsel (van het Griekse φαινόμενον, phainomenon, iets wat gezien kan worden) is een observeerbare gebeurtenis, in het bijzonder een opmerkelijke gebeurtenis.’

Nou, ik weet niet precies of ik mij daarin herken. Maar wat ik doe en wat het oplevert is wel opmerkelijk en zeker observeerbaar. Of ik nu een fenomeen ben….?

Waar ik het meest blij van word, is dat jongeren praten over zaken waar ze last van hebben. En dat het normaal is om om hulp te vragen. Dat dit helemaal geen ding is. En dat het zelfs dus chill kan zijn.

Rustige groet,

Comments (0)